ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Starptautiskas ilgtermiņa mācības “Lobijs darbā ar jaunatni”

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs ir iesaistījies ES progrmmas “Erasums+” ilgtermiņa projektā/mācībās “Lobijs darbā ar jaunatni” (European Advanced Training “Lobbying for Youth Work”).

Projektā ir iesaistītas 5 valstis- Vācija, Beļģija, Austrija, Šveice un Latvija. Latviju projektā pārstāv Alūksnes novada pašvaldība (Alūksnes bērnu un jauniešu centrs- Eva Aizupe un Una Tomiņa) un Latvijas pašvaldību savienība – Lelde Vazdiķe un Nauris Ogorodovs.

Projekta ietvaros paredzēts piesaistīt arī ekspertu, kas procesa laikā sniegtu atbalstu dažādos ar pašvaldību darbu un lobiju, kā arī jaunatnes jomu saistītos jautājumos. Projekta nacionālais koordinators – Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra.

Projektā paredzēti 3 moduļi, kas katrs notiks kādā no projekta partnervalstīm. Šie moduļi paredz klātienes mācības 3-4 dienu garumā. Mācības ir ilgtermiņa process, kura ietvaros paredzēti 3 moduļi, kas ietvers klātienes mācības, vebinārus un ekspertu atbalstu.

Pirmā tikšanās notika 25.-28.februārī, Vācijā, kurā satikās visi projekta dalībnieki, lai iepazītos, izvērtētu savas organizācijas un nospraustu projektā īstenojamos mērķus.