ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Piedalījās apmācībās “TYE – Tools for Youth Exchange”

No 9. aprīļa līdz 15.aprīlim Jaunatnes lietu speciāliste Evija Eglīte atradās Spānijas pilsētā Mollinā, Malagas reģionā, kur piedalījās Eramsus+:Jaunatnes darbībā finansētajās apmācībās “TYE – Tools for Youth Exchange”. Apmācībās piedalījās 26 jaunatnes darbinieki un jauniešu līderi no tādām valstīm kā Horvātija, Beļģija, Nīderlande, Spānija, Vācija, Francija, Ukraina, Bulgārija, Turcija un citām. Kopā ar Eviju, Latviju pārstāvēja jauniete Samanta Berga no Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas.

Viens no galvenajiem mērķiem, piedaloties šajās apmācībās, bija gūt praktisku ieskatu mācīšanās procesa izvērtēšanas metodēm, paņēmieniem, lai pēc iespējas kvalitatīvāk šis process tiktu pārrunāts un vadīts. Kā arī mācīties jaunas metodes un aktivitātes, ko piedāvāt un kur iesaistīt jauniešus turpmākajā darbā. Tika iegūtas dažādas jaunas spēles ledus laušanai, komandas veidošanai, rezultātu izvērtēšanai un izplatīšanai, kā arī praktiska informācija par jauniešu apmaiņu projektu.

15.maijā tiks rīkots info seminārs par Eurodesk, Erasmus+, kura ietvaros Evija Eglīte dalīsies ar apmācībās iegūto pieredzi un zināšanām, informējot jauniešus par Eramsus+ iespējām, jauniešu apmaiņām un citām ar to saistītām lietām.

30709552_585168868505086_6337253433845743616_n