ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Projekts “Help!” uzņem apgriezienus

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Gulbenes, Viļakas un Balvu novadu kolēģiem īsteno programmas “Erasmus+” Strukturētā dialoga projektu “Help!”.

Projektā iesaistītio novadu jaunieši un jaunatnes lietu speciālisti 22.augustā tikās saliedēšanas pasākumā Balvos.

Saliedēšanas pasākuma pirmajā daļā Gulbenes novada jaunatnes lietu speciālists Lauris Šķenders prezentēja projekta attīstības gaitu un plānotaās aktivitātes, kuras notiks vēl vesela gada garumā.  Otrajā daļā visiem bija iespēja piedalīties iepazīšanās aktivitātē, jo ne visi jaunieši ir savstarpēji pazīstami. Daļa jaunieši no Alūksnes, Gulbenes, Viļakas un Balviem viens otru atpazina, jo kaimiņu novadu jaunieši tiekas sadraudzības pasākumos, aktivitātēs un svētkos, kas veicina starpnovadu jauniešu tīklošanos.

Novadu jauniešu grupas apvienojas un dodas pretī kopīgam darbam, lai veiksmīgāk realizētu savas ieceres, darbojoties pie katra novada jaunatnes politikas stratēģijas veidošanas. Priekšā gan izzinošs, gan apmācību darbs un jauna pieredze veidojot nopietno jaunatnes politikas dokumentu savā novadā. Tā būs arī iespēja jauniešiem mācīties no kaimiņu novadu jauniešiem un viņu pieredzes un situācijas. Šobrīd norit projekta analītiskais posms, kad tiek izstrādāta anketa, lai to aprobētu visos četros novados, par jauniešu līdzdalību, iespējām piedalīties lēmumu pieņemšanā, par izglītības iespējām un jauniešiem aktuālajiem jautājumiem. Anketēšana notiks septembra sākumā gan skolās, gan izmantojot fokuss grupas, atbilstoši katra novada vajadzībām un iespējām. Alūksnes novada projekta īstenotāji koncentrēsies uz fokusgrupu un diskusiju organizēšanu.

Grupu saliedē kopīgi notikumi un emocijas, kas ir piesātināti ar pārdzīvojumiem, tādēļ grupu možo noskaņu veicināja veikošana “Wake up Balvi”. Savus spēkus izmēģināja ikviens, kam bija drosme doties uz ezera ar veika dēli. Laika apstākļi lutināja Balvu viesus un veikošana izdevās godam.

Nākošā projekta “Help!” aktivitāte notiks Alūksnē 15.septembrī, kad jaunatnes politikas ekspertes vadībā projekta partneri un lēuma pieņēmēji veicinās vienotu izpratni par politikas dokumenta nepieiešamību, izstrādāšanas kārtību un diskutēs par tā nepieciešamību.