ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

23.maijā Alūksnes jauniešu diena “ARAM”

Pēc ilgāka pārtraukARAMuma jaunieši Alūksnē sarosījušies, lai īstenotu vērienīgu un iecienītu pasākumu – Alūksnes jauniešu dienu. Šogad pasākums ar nosaukumu „ARAM”notiks 23.maijā Alūksnes Jaunās pils pagalmā.
Jauniešu intereses un nodarbošanās ir ārkārtīgi daudzveidīgas, tāpēc arī programma veidota kā mozaīka visas dienas garumā.

12.00 Alūksnes muzejā aicinām uz lekciju – sarunu „Kāpēc ART Alūksnē?”, kur būs gan pieredzes stāsti, gan dažādu iespēju izzināšana, kāpēc, ko un kā darīt, ja vēlies veidot savu uzņēmējdarbību. To vadīs lektore Zane Rubija ar pieredzi uzņēmējdarbībā.

15.00 un 19.00 filmas „Pazust Latgalē” seanss

16.00 sāksies aktīvākā rosīšanās ap pili, jo tiks atvērtas daudzveidīgas radošās darbnīcas (improvizācijas teātris, džambu spēle, dažādi roku darbi u.c.), varēs sportot gan individuāli, gan komandās, būs Alūksnē vēl nebijusi akcija „Dzīvā bibliotēka”, foršo lietu tirdziņš, Eurodesk informācija un citas lietas. Tāpat laikā no 16.00 līdz 19.00 notiks mini snovborda un free style slēpošanas šovs, ielu vingrotāju un džudo paraugdemonstrējumi. Tiks padomāts arī par pavisam jauniem jauniešiem.

20.00 – 02.00 sāksies lielais koncerts gan ar pašmāju mākslinieku AN u.c., gan viesmākslinieku grupas „Da Gamba” uzstāšanos.

21.00 -02.00 Alternatīvais tornis
Lai Alūksnes jauniešu diena „ARAM” varētu notiks, savus spēkus kopā liek vairāk kā 20 jaunieši – gan tie, kas mācās un dzīvo tepat Alūksnes novadā, gan tie, kas studē, gan tie, kas strādā vai atpūšas dažādās zemes malās.
Pasākumam ir daudzi abalstītāji un sadarbības partneri – Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs, Alūksnes novada pašvaldība, Alūksnes muzejs, Alūksnes pilsētas Tautas nams, ES programma “Erasmus+”, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, SIA “Very Berry”, SIA “Verners un draugi”, veikals “Gatveshop”, Raivja Bērziņa Drukas darbnīca, biedrības “Sniega Terapija”, “Gulces Gēns”, “Alūksnes NVO atbalsta centrs”, Alūksnes un Apes novada fonda Jauniešu ideju laboratorija, pašvaldības aģentūra “Spodra”, klubs “Cita Opera”, kā arī Raivis Duļbinskis, kas veidojis logo un afišu. Informatīvais atbalsts: laiksraksts “Malienas Ziņas”.
Jauniešu dienas laikā savas aktivitātes un darbnīcas piedPublikācija1āvās arī Alūksnes novada pagastu jaunieši projekta „Daru pats.Daru citam.” ietvaros. Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2015.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Alūksnes jauniešu dienu tradīciju aizsāka jauniešu klubs „The Others”, noorganizējot „Ta nu beidzot ir!” 2006.gada vasarā. Kopā Alūksnē dažādos gados bijušas četras jauniešu dienas.

ARAM Afiša web11200979_905252336187050_5877888970787755808_oARAM-tirdzins

Video: https://www.youtube.com/watch?v=nWW0jlvv5z8

Jauniešu dienā „ARAM” ļoti gaidām visus Jaunos un Jauniešus!