ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Jauniešu īstenojuši savu iniciatīvu projektu

Jauniešu grupa “Jauno producentu apvienība” īstenojuši projektu “10000 soļu svaiga gaisa [digitālais detokss]”. Projekta mērķis bija iepazīstināt jauniešus ar pašpalīdzības prasmēm trauksmes mazināšanai, dalīties ieteikumos un pieredzē ar trauksmes mazināšanu. Projekta dalībnieki devās pārgājienā ar dažādiem pieturpunktiem, kuros dalībnieki guva ieskatu meditācijā, jogā un elpošanas vingrinājumos trauksmes mazināšanai. Pārgājiena noslēguma punktā jauniešiem bija iespēja izmantot SUP dēļus (lai izmēģinātu šo ūdens sportu un izmantotu ūdens relaksācijas spējas) un turpinātu digitālā detoksa tēmu.

Dažas jauniešu atsauksmes pēc projekta aktivitātes:

“Man patika jogas, elpošanas un meditācijas vingrinājumi un pats pārgājiens. Jā, es redzu, ka kāda no šīs dienas metodēm man noderēs nākotnē. Es no šodienas paņemšu līdzi labas un pozitīvas emocijas.”

“Patika pastaiga svaigā gaisā un meditācija.”

“Viss bija lieliski. Ikdienā saskaros ar trauksmi un esmu jau pieradusi ar to sadzīvot. Man noderēs visas šīs dienas metodes. Paņemšu līdzi jaunas emocijas un sajūtas.”

Paldies par atbalstu sakām Alūksnes Bērnu un jauniešu centra, Alūksnes novada pašvaldībai, Ezermalas kempingam un laivām!

Projektu “10000 soļu svaiga gaisa [digitālais detokss]” finansiāli atbalstīja Alūksnes novada pašvaldība Alūksnes novada jauniešu iniciatīvu konkursa 2022 ietvaros.