ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Projekts “NEnegatīvs” noslēdzies

Nodibinājuma “Alūksnes un Apes novada fonds” PuMPuRS projekts “NEnegatīvs” jau finiša taisnē. Kopā gūti lieliski iespaidi, pieredze un zināšanas par sevi, motivāciju, prasmi klausīties, mentālo veselību, pozitīvismu, robežām, sadarbību un daudz ko citu. Oktobrī aizvadītas pēdējās projekta aktivitātes:

22.oktobrī tikāmies tiešsaistē uz projekta izvērtēšanas aktivitātēm “Vēlais brančs #ar jauniešiem” un “Vēlās sarunas #ar jauniešiem”, kas norisinājās divās daļās. Pirmajā daļā atskatījāmies uz projektā noritējušām aktivitātēm, jauniešu atziņām un ieguvumiem, kā arī smēlāmies iedvesmu no jauniešiem, kas vasarā Alūksnes novadā realizējuši savas iniciatīvas. Savukārt otrajā daļā tikāmies ar personību Lauri Zalānu uz iedvesmas sarunu “NEnegatīvs”, kurā Lauris dalījās ar savu dzīves ceļu, par to cik svarīgi ir palikt pašam sev un pozitīvam, kā arī nepadoties pie dažādām grūtībām. Viena no jauniešu atziņām par sarunu ar Lauri “lika aizdomāties par saviem mērķiem un ko vēlos sasniegt dzīvē. Iedvesmoja arī mani cīnīties un darīt lietas. Kā arī ļāva iepazīt Lauri kā pavisam savādāku personību, nekā redzams sociālajos tīklos.”.

28.oktobrī tiešsaistē pulcējāmies uz projekta aktivitāti “Radošā domāšana”, kur kopā ar treneri Ievu Johansson iekustinājām radošo domāšanu un mācījāmies pielietot to nestandarta situācijās. Jaunieši par treniņu saka tā: “Liels paldies par šo brīnišķo iespēju iemācīties radoši domāt!”; “Pat mazas lietas un izmaiņas var trenēt smadzenes. Es ieguvu dažas jaunas paziņas, uzzināju jaunas metodes kā varētu savu dzīvi, ikdienu padarīt interesantāku, ieguvu jaunas idejas uzdevumiem un pasākumiem, uzzināju kā sevi vairāk izaicināt un iedrošināt, zināšu kā veikt neierastas izvēles dažādas situācijās.”

Paldies ikvienam projekta dalībniekam, atbalstītājam un tiem, kas sekoja līdzi aktivitātēm! Prieks un gandarījums par vērtīgo pieredzi!

Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/l/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).

Informāciju sagatavoja projekta koordinatore Una Tomiņa