ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Atskats uz aktivitāti “Ārpus robežām”

25. septembrī Alūksnes un Apes novada fonda projekta “NEnegatīvs” ietvaros 15 jaunieši no Alūksnes novada devās piedzīvojumā uz Mangaļsalu, Rīgā, lai kopā ar organizāciju “Piedzīvojuma gars” pārbaudītu savas spējas un robežas, gūtu uzticību citiem cilvēkiem, attīstītu sadarbošanās prasmes. Diena sniedza jauniešiem ticību saviem spēkiem un prasmi uzticēties citiem, kā arī lūgt palīdzību.
Dažas atziņas no jauniešiem:
“Manuprāt šis bija izaicinājums gar garīgi- strādāt ar pārējiem kopā, gan fiziski – saņemties uzrāpties un uzticēties citiem, ka viņi var pasniegt roku pretī.”
“Visi izaicinājumi/piedzīvojumi ļoti patika, izdevās labāk iepazīt vairākus cilvēkus un sastrādāties kā komanda.”
“Nezināju ko gaidīt no šodienas un biju gatava uz jebko, beigu beigās nemaz nebiju vīlusies. Gan vadītāji bija forši un atvērti, gan pašas aktivitātes bija kaut kas iepriekš nepiedzīvots un pārsteidzošs.”
Prieks par šo sadarbības projektu, kur varam sniegt jauniešiem citu skatījumu, iespēju attīstīt dažādas dzīvei noderīgas prasmes, kas palīdz turpināt iesākto.
Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3. 4.0/16/l/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).