30. aprīļa DARBĪGĀ CETURTDIENA AR ŽANETI! Auzu pārslu cepumi!
04/30/2020 Una TomiņaČau!
Šodien ir nacionālā auzu pārslu cepumu diena! Un tieši tāpēc vēlos tev parādīt ļoti vienkāršu cepumu recepti! Šī ir vēl viena nodarbe gan sev pašam, gan visai ģimenei!
Kādi produkti tev būs vajadzīgi:
- 3 glāzes auzu pārslas
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze baltā cukura
- 1 glāze brūnā cukura
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 1 paciņa sviesta
Norādījumi:
Vidēja izmēra bļodā saputo sviestu, balto cukuru un brūno cukuru. Labāk izmantot elektrisko mikseri.. saku pēc pieredzes! Pievieno olas. Atsevišķā traukā samaisi miltus, dzeramo sodu, sāli un kanēli un pievieno to visu saputotajai masai. Pievieno auzu pārslas (ja vēlies, vari pievienot arī riekstus, šokolādi, rozīnes u.c. garšīgus brīnumus) Pārklāj ar dvieli un ļauj mīklai atpūsties apmēram 1 stundu. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Ar karotes palīdzību, izveido mīklas piciņas un liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru (man tāda mājās nebija tāpēc pannu pārsmērēju ar eļļu.. pārāk labi tas nenostrādāja). Cep 8-10 minūtes.
Lai labi garšo!
Ja vēlies padalīties ar to, cik forši sanāca tavi cepumi, droši iesūti foto Alūksnes Bērnu un jauniešu centram, sūtot privāto ziņu vai atzīmējot instagram (@pa_galms), facebook (@pagalmsaluksne) vai epastā (abjc@aluksne.lv).
Žanete
Bez tēmas