ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

IETEIKUMI BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANAI MĀJĀS

 

Šajā grūtajā laikā, kad nepieciešams distancēties, lai pēc iespējas ātrāk mēs varētu atgriezties ierastajā dzīves ritmā, vēlamies tev ieteikt lietas, ko vari darīt kopā ar draugiem, bet katrs no savām mājām.

 

 

Viena no jaunatnes lietu speciālistes Unas mīļākajām šī brīža nodarbēm brīvajā laikā ir spēles “Drawful2” spēlēšana un straumēšana Discord platformā.
www.discordapp.com ir datorspēļu spēlētāju iecienīta vietne (sarunu, spēļu straumēšanas platforma). Tajā tu vari izveidot savu kanālu, kurā uzaicini draugus, turklāt tā ir pieejama bezmaksas.
“Drawful2” ir spēle, kurā katrs darbojas individuāli. Katram tiks dotas norādes vienai lietai, kura viņam/ai ir jāuzzīmē, bet vēlāk visiem būs jāizsaka minējumi, kas ir uzzīmēts un jāmēģina saprast, kura no piedāvātajām ir pareizā atbilde, vienlaicīgi to var spēlēt 8 cilvēki, katram spēlētājam nepieciešams telefons vai planšete, kurā viņš ievada spēles kodu un zīmē. Turklāt šobrīd šī spēle ir pieejama bezmaksas vietnē https://store.steampowered.com/
Discord palīdzēs straumēt šo spēli tiešraidē, lai tavi draugi redz spēles logu, kā arī varēsiet skaļi sarunāties un smieties, radot klātienes sajūtu.

Tiem, kam patīk skatīties kopā video un filmas, varam ieteikt sarīkot “watchparty”.
www.watch2gether.com ir bezmaksas vietne, kuru vari izmantot arī nereģistrējoties, vienkārši izveidojot pagaidu “istabu”, kurā uzaicini draugus un varat kopīgi skatīties atlasītos video un čata lodziņā apspriest redzēto. Teiksi to pašu var darīt arī caur whatsapp un citur? Jā, bet šādi jūs nodrošināt to, ka skatieties video vienlaicīgi un ir neliela sajūta, ka atrodaties vienā telpā. Varam šādi kopā ieteikt noskatīties, piemēram, iedvesmojošas TEDx runas, kas pieejamas youtube platformā.

Protams, tu vienmēr vari lasīt grāmatas, sportot, skatīties filmas un seriālus vienatnē un vēl daudz ko citu! Piemēram, kad tu pēdējo reizi esi redzējis kādu Latvijā radītu filmu? Bezmaksas to varēsi izdarīt vietnē www.filmas.lv

Turpmākajā laikā dalīsimies arī ar citām idejām, ko darīt brīvajā laikā, izmantojot dažādus interesantus interneta rīkus un ne tikai, tādējādi arī apgūstot jaunas prasmes.

 

*foto no instagram.com/dudewithsign

 

JAUNO PRODUCENTU APVIENĪBAS SPĒLES QR KODS: