ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Eurodesk pasākums “Atvērts izaicinājumiem”

IMG_8514

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs kā Eurodesk koordinators, 20.jūnijā organizēja informatīvu pasākumu Alūksnes un Apes novada jauniešiem, kura mērķis: iedvesmot jauniešus piedalīties Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras organizētajos pasākumos, saistībā ar jauniešu apmaiņām – projektu rakstīšana, semināri, apmācības un izprast komunikāciju multikulturālā vide.

Pasākuma laikā tika sniegta vispārēja informācijas par Eurodesk un Erasmus+ devumu jauniešiem. Caur neformālās izglītības aktivitātēm, jauniešiem tika sniegta informācija par jauniešu apmaiņas projektiem, t.sk. Alūksnes novada jauniešu apmaiņu projektu pieredzi. Sniegta pieredze par projektu pieteikumu iesniegšana kā projekta partnerim vai kā projekta vadošajam partnerim.

Dalībnieki izstrādāja un pārrunāja ieguvumus no dalības apmaiņas projektos un ģenerēja savas idejas apmaiņas projektu īstenošanai. Lai veidotos projektu ideju pēctecība, jauniešiem tika sniegta informācija par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras organizētu tematisku vasaras festivālu “Projektu nakts”. Festivāla mērķis ir palīdzēt pārvērst jauniešu idejas realitātē! Festivāla laikā tiks sniegts atbalsts organizāciju pārstāvjiem programmas “Erasmus+” jaunatnes jomas projektu sagatavošanā.

Jaunieši tika iesaistīti aktivitātē saistībā ar sociālo iekļaušanos multikulturālā vidē, lai izprastu kultūras un sabiedrībā pieņemto normu atšķirības.

Pasākumu vadīja Alūksnes un Apes novada Eurodesk koordinatores Evija Eglīte un Inga Grizāne. Dalībniekiem bija iespēja piedalīties izaicinājuma aktivitātē, ko nodrošināja biedrība “Nelaid vaļā” Zero veikparkā, Ilzenē.

2018.gada oktobrī visā Latvijā norisināsies Eurodesk TIME TO MOVE kampaņa. Aicinām sekot līdz informācijai abjc.lv mājas lapā un jaunatne.gov.lv Eurodesk sadaļā Jaunumi.

JSPA logoEurodesk_logoLogosBeneficairesErasmus+RIGHT_LV