ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Mēs mīlam Latviju. Nogrieznis 311.

6.jūnijā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra pulciņa “Jauno producentu apvienība” jaunieši devās uz Kuldīgas jauniešu māju, kur Latvijas valsts simtgades jauniešu iniciatīvas „Pilsēta izAicina” ietvaros organizēja erudīcijas pasākumu “Mēs mīlam Latviju. Nogrieznis 311”. Erudīcijas spēlē sacentās 2 komandas – jauniešu komanda un Kuldīgas novada deputātu komanda.

Erudīcijas spēle sastāvēja no sešām kārtām – 1.kārtā komandām tika dots uzdevums 2 minūšu laikā Kurzemes plānošanas reģiona kartē atzīmēt novadu un republikas pilsētu nosaukumus. 2. kārta sastāvēja no 10 Latvijas pilsētu nosaukumiem, kam burti sajaukti vietām. 3.kārtā komandām bija jāatbild uz 10 jautājumiem par Latvijas vēsturi, kur no 3 atbilžu variantiem bija jāizvēlas pareizais. 4.kārtas nosaukums bija “Vairāk vai mazāk”. Šajā kārtā tika uzdots jautājums vienai no komandām. Jautājuma atbilde vienmēr bija skaitlis. Otrai komandai bija jāmin, vai viņuprāt pareizā atbilde ir vairāk vai mazāk. Piemēram, viens no jautājumiem bija šāds – Cik km garš ir valsts robežas garums ar Lietuvu? 5.kārta bija viena no interesantākajām, jo komandām nācās minēt tādu malēniešu dialekta vārdu nozīmi, kā krilcs, šircis un kolèis. 6. un pēdējā kārta bija video jautājumi, kuru video formātā kuldīdzniekiem uzdeva alūksnieši. Jautājumus uzdeva tādi alūksnieši, kā deputāts Druvis Mucenieks, Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, Alūksnes muzeja direktore Diāna Pelaka un citi.

Kamēr žūrijas komisija skatīja kopā punktus, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju, skatītājiem un komandām tika uzdotu 10 papildjautājumi, kur bija iespēja savā īpašumā iegūt dažādas Alūksnes Bērnu un jauniešu centra sagatavotas balviņas. Jautājumi tika uzdoti par Alūksni un Kuldīgu, balstoties uz informāciju, kas ir atrodama abu novadu mājaslapās.

Erudīcijas spēle ar tikai 1 punkta pārsvaru erudītāka izrādījās deputātu komanda. Abām komandām tika pasniegtas dāvanas no Alūksnes novada pašvaldības. Paldies Liepājas pilsētas pašvaldības iestādei „Kultūras pārvalde” par iespēju šo projektu realizēt. Gaidīsim visus pie mums ciemos Alūksnē!

KJM Logo ABJC_logologo-title-page Pils.iz.logo