ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Starpnovadu skolēnu pašpārvalžu sanāksme

Alūksnes novada skolu pašpārvalžu dalībnieki no Strautiņu pamatskolas, Malienas pamatskolas, Bejas pamatskolas, Jaunannas pamatskolas un Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijas šī gada 10.novembrī Balvu Bērnu un jauniešu centrā tikās ar skolu pašpārvalžu dalībniekiem no  Balviem, Viļakas un Gulbenes novada, lai  kopīgi  izprastu jauniešu līdzdalības jēdzienu un apgūtu interesantas metodes, kuras iespējams izmantot skolēnu pašpārvalžu darbā.

image3(3)Pasākuma ietvaros skolēni kopā ar jaunatnes lietu speciālistiem un skolotājiem noskaidroja motivējošos faktorus, kas mudina jauniešus iesaistīties skolu pašpārvalžu darbā. Lai veicinātu izpratni par līdzdalības veidiem, tika noteikti līdzdalības pasākumi, kurus var organizēt pašpārvaldes.

Starpnovadu skolēnu pašpārvalžu tikšanās laikā uzstājās arī viesis no Kārsavas novada domes – deputāts Juris Vorkalis, kurš dalījās savā un Kārsavas novada jauniešu pozitīvās pieredzes stāstā, lai motivētu jauniešus būt aktīviem, līdzdarboties un iesaistīties sabiedrībā notiekošajos procesos. Kārsavas novada jaunieši sākotnēji darbojošies tikai savas iniciatīvas vadīti, bijuši aktīvi un pierādījuši sevi darbībā, izveidojuši biedrību un tikai pēc tam savu jauniešu centru, kurā aktīvākie jaunieši kļuva par tā darbiniekiem. Kārsavas novads ir spilgts piemērs, kad jaunieši ir sadzirdēti, viņu atsaucība atmaksājusies, entuziasms un darbi ir novērtēti un šobrīd no tā laika entuziastiem pāris pārstāv Kārsavas novada domi, kā deputāti un viens no tiem ieņem izpilddirektora amatu.

Pasākums norisinājās programmas Erasmus+ jauniešu līdzdalības projekta „Help!” ietvaros.

erasmus_plus-gn-bbjc-abjc-vk