ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Kā mums gāja jauniešu dienā??

 

23. maijā Alūksnes jaunās pils pagalmā notika Jauniešu diena ARAM, ko organizēja Alūksnes novada jaunieši, sadarbībā ar Alūksnes Bērnu un jauniešu centru, Alūksnes novada pašvaldību, Alūksnes pilsētas tautas namu un Alūksnes muzeju.
Diena sākās ar lektores Zanes Rubikas lekciju “Kāpēc art Alūksnē?”, kuras galvenā tēma bija uzņēmējdarbība. Jaunieši dalījās ar patiesi labām idejām, kā attīstīt uzņēmējdarbību Alūksnē gan tūrisma, gan arī citās jomās.
Pulksten 15:00 un 19:00 bija iespēja Ledus pagrabā skatīties dokumentālās piedzīvojumu filmas “Pazust Latgalē” seansus.

No 16:00 līdz 19:00 darbojās dažādas radošas un sporta aktivitātes, kurās varēja piedalīties jebkura vecuma jaunietis un ne-jaunietis. Darbnīcas vadīja Alūksnes un Apes novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas jaunieši, jauniešu klubs “The Others”, Liepnas jauniešu saime, Ilzenes jaunieši, Veclaicenes jauniešu grupa “Rising Korneti”, Jaunannas jauniešu klubs “Tikšķis”, un vēl vairāki jaunieši. Bija iespēja taisīt puķes, dekupēt burkas, darboties bērnu stūrītī, izkrāsot ar krītiņiem Pils ielu, spēlēt datorspēles, florbolu, aklo volejbolu, skriet spēka stafetes, vērot ielu vingrotāju ielu akrobātu priekšnesumus un daudz ko citu. Darbojās arī kluba “Cita Opera” kafejnīca, kur bija iespēja iegādāties dažādus gardumus.

No 17:00 līdz 18:00 darbojās dzīvē bibliotēka, kur jebkurš varēja aprunāties ar tādiem cilvēkiem, kā Andrejs Rastorgujevs, Ieva Gerharde – Misiņa, Pāvels Melnis un Kristīne Berkule. Dzīvā bibliotēka bija viena no apmeklētākajām darbnīcām un patika gan bērniem, gan jauniešiem, kā arī pieaugušajiem.

Neaizmirstams palika arī snovborda šovs, kurā piedalījās gan vietējie snovbordisti, gan arī no Gulbenes. Sacensībās pirmo vietu ieguva Oskars Keomeģis, taču par labāko triku tika apbalvots Gusts Jermacāns.

Pulksten 20:00 skatītājiem bija iespēja apmeklēt brīnišķīgu koncertu, kurā piedalījās tādi vietējie mākslinieki kā Una Tomiņa, Ieva Bistrova, ABJC džambu grupa, kā arī vietējie hip-hopa mākslinieki. Ap pulksten 21:30 uzstājās grupa no Rīgas “Da GAMBA”, kas ar savu performanci spēja iekustināt arī lietū izmirkušos un nogurušos.

No 21:00 līdz 2:00 tika turpināta ballīte AL tornītī, kuru vietējie jaunieši bija pārvērtuši par fantastisku vietu, kur ar brīnišķīgu mūziku noslēgt 2015. gada Alūksnes jauniešu dienu ARAM.
Paldies visiem sadarbības partneriem un atbalstītājiem. Šogad mūs atbalstīja ES programma “Erasmus+”,  Jaunatnes satrptautisko programmu aģentūra, Very Berry, SIA ” Verners un draugi”, veikals “Gatveshop”, Raivja Bērziņa Drukas darbnīca, biedrības “Sniega Terapija”, “Gulces Gēns”, “Alūksnes NVO atbalsta centrs”, klubs “Cita Opera”, pašvaldības aģentūra “Spodra”, Alūksnes un Apes novada fonda Jauniešu ideju laboratorija, zīmols “Walt Mizo”.
Informatīvais atbalstītājs – Malienas ziņas

IMG_9062   IMG_9287 IMG_9310   IMG_9389 IMG_9395 IMG_9397 IMG_9433  IMG_9451  IMG_4354 IMG_4614IMG_4547IMG_4479  IMG_4712IMG_4529IMG_4709

 

Foto : Diāna Lozko un Kamila Šumšalova