ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

2016.gadā īstenotās pagastu jauniešu iniciatīvas

Ar Alūksnes novada pašvaldības finansiālu atbalstu 2016.gadā īstenotas vairāk kā 15 iniciatīvas.

Jau 4.gadu Alūksnes novada pašvaldība finansē  Jauniešu iniciatīvu projektu konkursu ar mērķi radīt labvēlīgus apstākļus jauniešu aktīvai līdzdalībai sabiedriskajos procesos Alūksnes novadā, veicinot jauniešu iniciatīvu veidošanos un to īstenošanu. Šogad konkursā atbalstīti 8 projekti par kopējo summu 2166 eiro.

 

Jauniešu iniciatīvu projekti:

1-holiday1Projektu un iniciatīvu darbnīcas “10kW radošo citronu” jaunieši vasaras sākumā Zeltiņu raķešu bāzē noorganizēja komandu sacensību jauniešiem “HOLIday”, lai veicinātu jauniešu dalību fiziskās, intelektuālās un radošās aktivitātēs. Pasākumā piedalījās 7 komandas ar kopumā 26 dalībniekiem.

 

2-ilzeneJauniešu grupa “Domā un Dari” no Ilzenes rosījās visu vasaru projektā “Es savam pagastam”, sakopjot volejbola laukumu, skrejceliņu un smilšu kasti, uzstādīja galdu un solu pie sporta laukuma, organizēja galda spēļu un muzikālo vakaru un citus tikšanās pasākumus. Projekta aktivitātes rosināja Ilzenes jauniešus satikties, kopā pastrādāt un arī atpūsties.

3-velo-parksJauniešu grupa “Aluksne forest riders” ar Edgaru Sinātu kā galveno iniciatoru izveidoja Velo trasi. Projekta īstenošanas laikā Edgars saņēma finansējumu arī pašvaldības un LMT rīkotajā projektu konkursā, kas ļāva velo trasi veidot vērienīgāku.

4-avgGlika Alūksnes Valsts ģimnāzijas Ministru kabinets projekta “Iesildām vasaru” mācību gada nogalē organizēja gan dažādas sportiskās aktivitātes, gan tikšanās un lekcijas ar iedvesmojošiem cilvēkiem, lai jauniešos veicinātu izpratni par veselības nozīmi mērķu sasniegšanā.

5-rozes-glikam“Rožu meitenes” pēc Ilvas Kristiānas Langrates iniciatīvas jau 2.gadu vairākus talantīgus alūksniešus aicināja iestādīt rozi Alūksnes luterāņu baznīcas dārzā, godinot Ernstu Gliku un vietējiem cilvēkiem atgādinot par to, cik mērķtiecīgi, gaiši un talantīgi cilvēki nāk no Alūksnes.

6-vidusskolas-sargiPar godu 4.maija svētkiem jauniešu grupa “Alūksnes novada vidusskolas sargi” sadarbībā ar savu skolu noorganizēja drošībai un aizsardzībai veltītu spēli Alūksnes un Apes novada 7.-9.klašu skolēniem. Viņi cer, ka šāda spēle kļūs par tradīciju.

7-radosais_divdienisJaunannas jauniešu klubs “Tikšķis” pirmo reizi organizēja reģionālu divas dienas ilgu pasākumu “Radošais DIVDIENIS” jauniešiem, lai veidotu jaunus kontaktus un dotu iespēju attīstīt komandas darba prasmes sev un citiem. Pasākumā piedalījās 27 jaunieši no Jaunannas, Alūksnes, Balvu, Gulbenes un Burtnieku novada.

8-es-un-dzivo-veseligiRudens pusē Alūksnes novada vidusskolas jauniešu grupa “Jautrās idejas” īstenoja (ne savu pirmo Jauniešu iniciatīvu projektu) “Ed un dzīvo veselīgi!”. Iniciatīvā iesaistījās visa skola,iepazīstot veselīgus produktus, apmeklējot Ates Pļaujas svētkus un runājot ar uzņēmējiem par produktu pārstrādi, veidojot plakātus, klausoties lekciju par veselīgu uzturu, organizējot gadatirgu un rudens balli.

 

Tāpat jau 2.gadu pašvaldība Alūksnes Bērnu un jauniešu centram piešķir papildus finansējumu jaunatnes darba nodrošinājumam pagastos, ar kura palīdzību jaunieši Jaunannā, Veclaicenē, Mārkalnē, Liepnā un Ilzenē īstenojuši vēl 7 iniciatīvas – Stipro skrējienu un Nakts volejbolu Veclaicenē, Liepnas sporta svētkus, pasākumu “Izskrien vasaru” Ilzenē, T-kreklu apdruku Jaunannā, Mārkalnes pagasta svētku aktivitātes un Valsts svētku aktivitātes Liepnā. Jaunieši gatavojas arī Ziemassvētku laikam, kad ceps piparkūkas un iepriecinās līdzcilvēkus.