ABJC

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

Iet uz
ABJC

Jaunieši novadā

Iet uz
ABJC

Kas ir brīvprātīgais darbs?

Iet uz

Young Media Sharks 2015 Daugavpilī

“Young Media Sharks” ir jauniešu nometne, kuras mērķis ir palīdzēt jauniešiem iemācīties stāstīt savu stāstu, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas un tā, lai to sadzirdētu. Šogad, pirmo gadu, nometne bija starptautiska, norisinājās Daugavpilī un krievu valodā. Nometnē piedalījās jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Baltrkrievijas un Igaunijas.

Pieteikties dalībai nometnē pamudināja ABJC īstenotā projekta “PEANUT” organizatori, jo nometnē uzņēmos atbildību par komunikāciju. Kā arī, jau iepriekšējos gadus biju dzirdējusi ļoti labas atsauksmes par iegūto pieredzi un labi pavadīto laiku nometnē gan no alūksniešiem, gan arī no dažiem žurnālistikas studentiem, kuriem nometne palīdzējusi saprast, ko tieši no plaši piedāvātajām profesijām medijos viņi vēlas mācīties. Šobrīd studēju komunikāciju un sabiedriskās attiecības, tāpēc ļoti vēlējos nokļūt nometnē, lai iegūtu jaunas zināšanas un pieredzi!

Nometnē mācījāmies, kā veidot video – sākot no idejas un filmēšanas, līdz montāžai, un, pat mazai filmu pirmizrādei! Pie amerikāņu reklāmu producenta Krisa Matura mācījāmies, cik svarīga loma ir reklāmas video rullīšiem un to kvalitatīvai veidošanai. Pie režisores Marinas Razbežkinas ieguvām ieskatu dokumentālā kino veidošanā. Kinematogrāfs un producents Andrejs Polupanovs mācīja par tehnisko video uzņemšanas pusi – kompozīciju, gaismām, un ieskatu montēšanā.

Montējot savas izveidotās filmas, talkā nāca Maija Kuzņecova un Agnese Ivane. Oļega Ignatjeva lekcijā izzinājām Latvijas TV un radio aizkulises, un žurnālists Sandijs Semjonovs stāstīja  par pieredzi kā žurnālistam karstajos punktos un kara zonās. Šie divi žurnālisti iedvesmoja vēl vairāk mācīties un censties, ne tikai lai attīstītu sevi, bet arī Latvijas mediju telpu. Lai informācija tajā būtu saturīga, ticama un daudzveidīga.

No kultūras un preses atašejas Ketijas Džailzas-Diazas ieguvām ieskatu viņas ikdienā Amerikas Vēstniecībā Latvijā. Par kino kritiķa darbu stāstīja viesi no Igaunijas – Siiri Häidma un Laurenss Boiss , kā arī, pieredzes stāstos dalījās latviešu aktieris Vilis Daudziņš.

Piedalīties nākamgad iesaku visiem, kam ir vēlme nākotnē stāstīt savu stāstu un būt par vienu no jaunajiem Latvijas mediju vides veidotājiem, nometnē iegūstot kā zināšanas un pieredzi no jau atpazīstamiem speciālistiem dažādās jomās, tā arī draugus un vienkārši foršus cilvēkus sev apkārt!

 
Rakstu sagatavoja Laura Eisaka.
 NVO_c_logo   avantis   Screen-Shot-2015-03-17-at-10.44.48